Виплати українцям на деокупованих територіях та тим, хто евакуюється: що змінилося

Українці мають право на разову допомогу

Кабмін прийняв постанову № 347 від 18 квітня, завдяки якій було удосконалено механізм виплат одноразової грошової допомоги українцям на деокупованих територіях та тим, хто евакуюється з небезпечних регіонів.

Про це повідомляє «Юридичний порадник для ВПО», передає Донбас24.

Розраховувати на одноразові виплати можуть не тільки люди, які евакуювалися на потягах, але й ті, хто виїжджають спеціальними евакуаційними автобусами. Також був уточнений перелік документів, які потрібні для отримання допомоги:

1. Документ, що посвідчує особу, або єДокумент.

2. Документ, що підтверджує РНОКПП (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття РНОКПП).

3. Документ, що підтверджує інвалідність.

4. Свідоцтво про народження дитини або відображення в електронній формі інформації, що міститься у свідоцтві про народження, виготовленому на паперовому бланку (е-свідоцтво про народження).

Зазначається, що у разі відсутності особи, яка претендує на допомогу, її особу можуть підтвердити інші двоє осіб, які мають відповідні документи.

У разі деокупації гроші будуть виплачувати місцеві адміністративні органи або Укрпошта чи Мінреінтеграції. У випадку евакуації гроші можна отримати від Укрзалізниці, Укрпошти чи на збірному пункті евакуації. Також нагадується, що особи, які вже отримували грошову допомогу для евакуації раніше, не отримають повторну допомогу.

Раніше Донбас24 повідомляв, що евакуаційний рейс з Донеччини вперше прибув на Житомирщину.

Найсвіжіші новини та найактуальнішу інформацію про Донецьку й Луганську області також читайте в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: з вільних джерел

0
0