Виплати родинам військовополонених — як отримати

Розмір допомоги залежить від звання військового

Сім'ї полонених військовослужбовців отримають виплати з урахуванням посадового окладу та інших видів грошового забезпечення з дня захоплення військових у полон або заручники.

Про це у коментарі для АрміяInform розповів заступник начальника управління соціальної підтримки — начальник відділу грошового забезпечення та заробітної плати полковник Олег Рогаль.

За його словами, виплати будуть здійснюватись за заявою членів сімей військовослужбовців на ім'я командира військової частини. Також у військових частинах і соціальних підрозділах доведено чіткий алгоритм повідомлення сімей про необхідні документи для отримання належних виплат. Зокрема, додаткова винагорода в розмірі 100 000 грн буде надана сім'ям військовослужбовців у полоні.

В Україні є чіткий алгоритм щодо повідомлення сімей військовослужбовців, які перебувають у полоні, про порядок та перелік документів, необхідних для отримання грошових виплат. Цю інформацію було доведено до військових частин, територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Зараз до заяв про виплату грошового забезпечення додаються копії паспортів повнолітніх членів сімей з даними про прізвище, ім'я та по батькові і реєстрацію місця проживання (перебування), довідки про реєстрацію місця проживання (перебування) членів сім'ї (у разі відсутності такої інформації в паспорті), копії свідоцтв про шлюб (у разі наявності), копії свідоцтв про народження дітей (у разі наявності) та копії документів, що засвідчують реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків. Для осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це контролюючому органу і мають відмітку в паспорті, до заяви додається копія сторінки паспорта з такою відміткою.

Командир (начальник, керівник) військової частини (установи, організації) розглядає подані документи та ухвалює рішення щодо виплати або відмови у виплаті грошового забезпечення впродовж 15 днів.

Раніше Донбас24 розповідав, на яку суму одноразової допомоги можуть розраховувати військові, які отримали поранення.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото із відкритих джерел

0
0