Вакцинація від Covid-19 для дітей 5−11 років — які є протипоказання

Перед процедурою батьки мають надати згоду на щеплення сина чи доньки

В Україні вже доступна вакцина від коронавірусу для дітей 5−11 років. Для щеплення використовують Comirnaty від Pfizer-BioNTech — вона, на відміну від «дорослої» містить втричі менше активної речовини.

Дітям також потрібні дві дози щеплення, а інтервал між ними має складати мінімум 21 день. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України. Там зазначають, що щепити в першу чергу треба дітей з хронічними хворобами, адже саме для них коронавірус може бути найбільш небезпечним.

Як зробити щеплення

Адреси та контакти найближчого центру або пункту вакцинації від COVID-19 можна знайти за посиланням. Також інформацію можна дізнатися у сімейного лікаря, педіатра чи в найближчій поліклініці. Під час запису обов’язково уточнюйте наявність спеціальної вакцини Comirnaty для дітей 5−11 років.

З собою потрібно мати свідоцтво про народження дитини та посвідчення особи одного із батьків або опікуна. Також батьки мають обов’язково заповнити згоду на щеплення за формою № 063−2/о. Її нададуть в місці проведення вакцинації.

Які є протипоказання для дітей

У МОЗ наголошують, що єдиним постійним протипоказанням до щеплення від COVID-19 конкретною вакциною є важка алергічна реакція на компоненти вакцини чи на першу дозу вакцини.

Також слід відкласти щеплення, якщо температура тіла дитини вища за 38 градусів. Тим часом, незначні інфекції, наприклад застуда або невисока температура, не є протипоказанням до вакцинації.

Більше про протипоказання можна прочитати тут.

Нагадаємо, раніше Донбас24 розповідав, що робити, якщо пропустив бустер.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24

ФОТО: з відкритих джерел

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Донбас24, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією. Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.

0
0