В Україні збільшили тариф на світло: середня платіжка зросте на 250 гривень

Вартість одного кіловата зросла з 1,44 грн. до 2,64 грн.

В Україні від сьогодні, 1 червня, діють нові тарифи на електроенергію для побутових споживачів. Раніше Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕП) запропонувала підвищення ціни на світло у два етапи: перший вже запроваджено, передає Донбас24.

Як повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко, другого етапу зростання тарифу на електропостачання для побутових споживачів наразі не передбачено. Він також зазначив, що замість запропонованої НКРЕП вартості у 2,88 грн. за 1 кВт-годину Уряду вдалося зафіксувати її на рівні 2,64 грн/ кВт-год: це мінімальний тариф, який дозволить утримати енергосистему. Це додасть до суми в платіжках у середньому до 250 грн. на місяць для однієї родини.

Герман Галущенко підкреслив, що рішення про підняття тарифу було дуже складним, однак необхідним для підготовки української енергосистеми до майбутнього опалювального сезону. А він може знову виявитися складним:

«Ми припускаємо, що наступного опалювального сезону обстріли енергооб‘єктів будуть відбуватися так само системно, як це було і минулої зими. А тому маємо задіяти усі можливі ресурси для відновлення об'єктів та їх захисту», — підкреслив міністр.

Він також запевнив, що в Україні планують зберегти виплати субсидій для населення. Крім того, фонд фонду субсидіювання комунальних послуг для незахищених верств населення буде збільшено. Таким чином, усі українці, які потребують допомоги держави, зможуть її отримати.

Нагадаємо, раніше Донбас24 розповідав, кому з ВПО слід звернутися до органів соцзахисту для переоформлення субсидій на оплату комунальних послуг.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: з відкритих джерел

0
0