В Україні ратифікували Стамбульську конвенцію: що це означає

У Раді Європи заявили, що це рішення є великим кроком у боротьбі за права жінок у нашій країні

Верховна Рада України ухвалила Закон про ратифікацію Конвенції Ради Європи щодо запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

Нардепи ратифікували закон у понеділок, 20 червня, 259 голосами «за».

За словами заступниці міністра, Стамбульська конвенція — це міжнародний договір, який визнає насильство проти жінок порушенням прав людини та дискримінацією. За її словами, ратифікація документу саме через це є надзвичайно важливою для нашої країни, особливо в умовах війни.

Також варто зазначити, що це єдиний подібний документ, який юридично зобов’язує створити правову базу для боротьби з насильством проти жінок.

Крім України Конвенцію підписали 45 країн та Європейський союз. Усі підписанти повинні криміналізувати психологічне насильство, переслідування, фізичне і сексуальне насильство, примусовий шлюб, примусові аборти й стерилізацію.

Реакція Європи

Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич відреагувала на підписання Україною Стамбульської конвенції, відповідне повідомлення з’явилося на сайті Ради Європи.

Марія Пейчинович-Бурич наголошує, що це величезний крок для захисту жінок і дівчат. За її словами, цю конвенцію вона обговорювала з представниками української влади під час свого останнього візиту до України 9 травня.

Нагадаємо, Донбас24 писав про те, де українські переселенці можуть знайти безкоштовне житло.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото із відкритих джерел

0
0