Українцям доступна ще одна грошова допомога у Польщі: хто може отримати

Для отримання фінансової допомоги потрібно подати онлайн заявку

Для українців з дітьми шкільного віку та підлітків, які наразі перебувають у Польщі, доступна фінансова допомога.

Про це повідомляє Донбас24 з посиланням на сайт уряду Польщі.

Зокрема, нині у Польщі діє для українців програма «Dobry start». Вона розрахована на тих, хто приїхав до країни після початку повномасштабного вторгнення рф, та у кого діти пішли на навчання в польські школи. Програма передбачена для батьків дітей шкільного віку та підлітків до 20 років.

«Кошти виплачують одному з батьків учня. Якщо батьки розлучені, то 300 злотих отримує той з них, який фактично опікується дитиною. Якщо ж батьки одинаково опікуються дитиною, то кожен з них може подати заявку на програму і отримати по 150 злотих», — йдеться в повідомленні.
Також допомогу можна отримати і на дитину до 24 років, але потрібно мати документ, який підтверджує її часткову чи повну недієздатність або необхідність спеціальної освіти або потребу в реабілітаційно-виховних заняттях. Програма розрахована і на фактичного опікуна дитини, який подав у суд заяву про її усиновлення.

Як подати заявку на участь в програмі

Подати заявку на програму «Dobry start» можна за допомогою інтернет-банкінгу, порталу Emp@tię, та платформи PUE ZUS.

Для реєстрації на останніх двох потрібно мати електронний підпис або власний Profil Zaufany, який можна підтвердити іншим обліковим записом, де занесені особисті дані (зокрема, PESEL) особи. Для цього можна використати особистий кабінет в банку.

Зазначається, що заяви приймають до 30 листопада. Фінансову допомогу можна отримати лише на банківський рахунок, який був зазначений в заяві.

Читайте також: виплати постраждалим від війни — хто та скільки може отримати.

Найсвіжіші новини та найактуальнішу інформацію про Донецьку й Луганську області також читайте в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: з відкритих джерел

0
0