Українців попередили про фейки зі сторони ворога під час контрнаступу: подробиці

Українські захисники почали активніше діяти на фронті

Сили оборони все активніше діють на Бахмутському та Запорізькому напрямках, але при цьому офіційної інформації про роботу ЗСУ майже немає, тому український інфопростір заполонили російські медіа-інструменти.

Про це повідомляє аналітична група DeepState, передає Донбас24.

«Ми вже згадували у своїх зведеннях, що інформаційний простір наближається до точки кипіння та подальшої втрати впливу на українського користувача. Свідками чого ми зараз і стали. На жаль, речники відомств думають, що люди живуть в інформаційній бульбашці і не вміють моніторити інші медійні ресурси. А виявилося зовсім навпаки — українське суспільство слідкує за перебігом подій у російському інфопросторі», — зазначили аналітики.

Також спеціалісти помітили, що деякі люди з такої сумнівної інформації роблять інсайди, навіть не маючи гадки, що відбувається на фронті. Тому коли така інформація накопичується, вона може мати погані наслідки у вигляді реакції суспільства.

«Нагадуємо, що завдяки „якісній“ подачі в медійному просторі деяких речників, ми в теорії досі не вийшли з Гірського-Золотого і рік тримаємо оборону в оточенні, адже жодних заяв з цього приводу не було», — зазначили спеціалісти.

Аналітики також наголосили, що всіх закликали до інформаційної тиші і вся свідома аудиторія терпляче чекає на висвітлення інформації від офіційних представників, як і просилося. Але суспільство отримує все, крім ясності ситуації.

Тому спеціалісти дотримуються правил від Міноборони і чекають. Але час та інформаційна перевага не на українському боці, адже тривають важкі кровопролитні бої вздовж лінії зіткнення від Оріхова до Павлівки. Там результаті різні, але вони динамічні і вже є.

Раніше Донбас24 повідомляв, що російські воєнкори масово панікують через початок контрнаступу ЗСУ. Через контрнаступ Сил оборони російський інфопростір наповнився великою кількістю інформації.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: з вільних джерел

0
0