Українці мають можливість отримати збільшену субсидію на покупку вугілля та дров

У листопаді 2023 року Уряд України прийняв рішення про значне збільшення розміру допомоги на придбання твердого пічного палива. Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Окрім цього, сім'ї, які звернуться за субсидією у січні чи лютому, будуть отримувати виплати у підвищеному розмірі. Ця можливість доступна для тих сімей, які не отримали субсидію на тверде паливо в кінці 2023 року.

«Якщо родина ще не отримувала субсидію на тверде паливо в 2023 році і звернеться за нею в січні-лютому 2024 році, то — у разі призначення — виплата буде здійснена у підвищеному розмірі», — пояснили у Міністерстві.

Для отримання виплат можна звернутися до Пенсійного фонду різними способами, як онлайн, так і офлайн. Зокрема, можна подати заяву на субсидію через сайт або застосунок Пенсійного фонду, а також через застосунок «Дія».

Граничний розмір підвищеної субсидії на тверде паливо становить 16 234 грн на рік, раніше було 6 973 грн.

У Міністерстві соціальної політики зазначили, що підвищення виплат було здійснено всім громадянам, які мали право на отримання пільги або субсидії на тверде пічне паливо у 2023 році, крім тих, яким — за рахунок програм міжнародних гуманітарних агенцій — вже було здійснено виплату на придбання твердого палива на 2023−2024 опалювальний період у розмірі, що є не меншим за розміри, визначені цим проєктом.

Раніше Донбас-24 розповідав, як отримати до 106 тис. грн на бізнес за програмою «Рука допомоги».

0
0