Удар по Краматорську та зміни у виплатах — головні події 1 лютого

Росіяни не залишають мети продовжувати вести війну — вночі вони вдарили по Краматорську. Наслідки удару жахають

Росіяни учора, 1 лютого, вдарили ракетою по Краматорську — від удару було знищено частину багатоповерхівки у центрі міста. Відомо про щонайменше двох загиблих та семеро поранених. Усю ніч рятувальники та місцеві мешканці допомагали рятувати людей з-під завалів.

Також відомо, що Росія готується до нового наступу на Україну — про це сказав секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України Олексій Данілов. Він зазначає, що росіяни можуть здійснити новий наступ із будь-якого напрямку: півдня, сходу або півночі, як вони це зробили 24 лютого 2022 року. У свою чергу українські військові готуються до різних сценаріїв розвитку подій.

Також в Україні з 1 лютого 2023 року діятимуть нові правила щодо виплат військовим, переселенцям, отримувачам субсидій, а також є нововведення для водіїв на випадок сплати штрафів. Українців стурбувало, чи будуть затримки у виплатах ВПО, що буде з грошовою допомогою для військовослужбовців та нововведення у субсидіях.

Водночас в Україні з’явилися повістки нового зразка — відтепер у повістках вказують і на те, що військовозобов'язаний нестиме відповідальність, якщо не з’явиться до військового центру без поважної причини.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: Національна поліція України

0
0