У Сєвєродонецьку створюють мінімальні умови проживання лише для окупантів — Олександр Стрюк

Росіяни намагаються показати картинку відновлення, але інфраструктура та житло залишаються зруйнованими

Ситуація у Сєвєродонецьку досі складна — це стосується і медичного забезпечення, і умов проживання у місті. Зруйновані будинки, обгорілі фасади та знищена інфраструктура окупантів не хвилюють. Натомість у місті білять бордюри.

Як розповідає керівник Сєвєродонецької військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк, окупаційна влада намагається всіляко відвернути увагу населення від відсутнього планомірного відновлення інфраструктури і житлового фонду міста.

«Загалом, в місті забезпечені мінімальні умови проживання лише для окупаційної влади, військових рф та колаборантів з Рубіжного та Кремінної, — розповідає Олександр Стрюк. — Вони використовують місто, як тиловий логістичний вузол для провізії, військові з’являються в місті, щоб щось отримати, придбати, перепочити і далі їдуть на найближчі позиції».

Найзапекліші бої на Луганщині зараз відбуваються в районі Кремінної — у Сєвєродонецьку подекуди відчуваються відголоски ворожої артилерії, яка б'є по наших захисниках, але в цілому в місті більш-менш спокійно.

Здебільшого там залишаються пенсіонери, є люди працездатного віку, але їх обмаль. В місто також завезли росіян, які приїхали встановлювати вікна, а крім цього — розкрадають майно з порожніх квартир.

Виїхати з окупації зараз можуть дозволити собі далеко не всі. Евакуація обходиться дуже дорого і проходить через країни Балтії.

Нагадаємо, частину Сєвєродонецька необхідно знести.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24

ФОТО: з відкритих джерел

0
0