У Литві показали постановку про Маріупольський драмтеатр під час окупації

Актори розказали історії людей, які ховалися в театрі від російських бомбардувань

У столиці Литви відбувся спектакль про Маріупольський драматичний театр. Сценарій базується на постах у Facebook маріупольської журналістки Надії Сухорукової. Про це вона написала на своїй сторінці у соцмережі.

Постановку під назвою «Спектакль, який не відбувся» показали у Литовському театрі російської драми у Вільнюсі 17−19 червня під час поетичного фестивалю.

У театрі розповіли, що ця постановка присвячена прем'єрі п'єси «Маруся Чурай», яка була запланована на 27 лютого 2022 року в Донецькому академічному регіональному театрі драми у Маріуполі, але не відбулася через війну. Спочатку актори Литовського театру хотіли зіграти саме цей спектакль, але вирішили працювати з текстами Надії Сухорукової, в яких журналістка розповідає про те, що відбувалося у Маріупольському драмтеатрі під час блокади міста.

За словами білоруської актриси, яка стала однією із авторів спектаклю, Наталії Леонової, історія ще не закінчена і глядачі побачили не завершену історію — її планують доповнювати.

Після евакуації із Маріуполя Надія Сухорукова живе у литовському місті Клайпеда. Вона познайомилася із актрисою Наталією Леоновою та режисером Андрюсом Дарялою та допомагала створювати сценарій постановки про Маріуполь.

Раніше Донбас24 розповідав, як футболку з малюнками маріупольських дітей продавали на аукціоні та куди підуть кошти від її продажу.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: fb Надії Сухорукової та Lietuvos Rusų Dramos Teatras

0
0