У Чернівцях відкрили шелтер для переселенців з інвалідністю — які умови заселення

У ньому може проживати до 30 людей — наразі є вільні місця

По всій Україні продовжують відкривати безкоштовні прихистки для вимушено переміщених осіб. Особливо така підтримка важлива для вразливих верств населення, серед яких — люди з інвалідністю. Шелтер для цієї категорії переселенців відкрили у Чернівцях.

Як розповідає директорка Департаменту соціальної політики Чернівецької міської ради Наталія Фрунзе, у закладі пропонують і медичний догляд, і фізичну реабілітацію.

Для того, щоб відкрити шелтер, у місті відремонтували колишні кабінети соцпрацівників. Реконструкцію провели за кошти міжнародних організацій, а обладнали приміщення завдяки державній субвенції.

Тепер у двоповерховій споруді є все необхідне для перебування людей з інвалідністю. Там можна жити з родичами, які будуть доглядати за особами з інвалідністю. Крім того, є можливість відвідати спеціалістів.

«Тут є сімейні лікарі, ми підписуємо декларацію з ними. На першому поверсі знаходиться денний центр перебування молоді з інвалідністю, куди вони можуть приходити на заняття. Там і соціалізація, і фізична реабілітація», — розповідає Наталія Фрунзе.

За її словами, щоб заселитися у центр, люди з інвалідністю та їх близькі можуть звертатися до міської ради або департаментів соціальної політики.

Нагадаємо, переселенцям пропонують отримати нерухомість у селі.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24

ФОТО: з відкритих джерел

0
0