У боях за Бахмут рф згодна пожертвувати «вагнерівцями», аби зберегти кадрових військових — ISW

«Вагнерівці» активно тиснуть на наших героїв у місті

Бахмут залишається однією з найбільш гарячих точок на Донеччині. Українські захисники міцно тримають оборону, «перемелюючи» переважаючі сили противника. Однак Росія не відмовляється від намірів повністю окупувати місто-фортецю, покладаючись в основному на «вагнерівців» та не рахуючи їхні втрати. При цьому в разі успіху, ймовірно, перемогу припише собі саме міноборони рф.

Про це йдеться в зведенні Інституту вивчення війни (ISW), передає Донбас24.

Судячи із заяв Пригожина та міноборони Росії, саме «вагнерівці» намагаються просунутися в центр Бахмута та вибити українських військових, тоді як російські десантники виступають в якості підтримки на флангах на північ та південь від міста. Останні, ймовірно, прагнуть лише утримати позиції, а не досягти будь-якого значного прогресу.

«Цей набір сил свідчить про те, що міноборони рф має намір використовувати „Вагнер“ для захоплення Бахмута, зводячи до мінімуму втрати серед звичайних російських сил, що підтверджує попередні оцінки ISW про те, що міноборони прагне використати „вагнерівців“ для захоплення Бахмута, а потім витіснити їх і взяти на себе заслугу перемоги», — вважають аналітики.


Нагадаємо, на Донбасі найзапекліші бої точаться за Бахмут та Мар'їнку.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: Вадим Петрасюк

0
0