Тисяча подушок для спокійного сну переселенців з Донбасу (ВІДЕО)

Маріупольчанка Світлана Чернухіна допомагає переселенцям у Дніпрі подушками

Така проста річ, як подушки, стала сьогодні дефіцитом для багатьох переселенців із Маріуполя та Донбасу. Прибуваючи до Дніпра, люди вимушені спати на підлозі без банальних ліжок. Аби допомогти їм у біді, фотографиня Світлана Чернухіна почала шукати для переселенців подушки.

Свою ініціативу вона реалізує у волонтерському хабі «Доброго ранку, ми з Маріуполя!» у Дніпрі. Тут підтримують гуманітарною допомогою жителів Маріуполя, Лисичанська, Сєвєродонецька та з інших гарячих точок Донбасу. Також у хабі не відмовляють переселенцям із Харкова.

Вже протягом місяця Світлана збирає кошти та закуповує подушки, які потім роздають у хабі.

«Коли волонтери з Маріуполя виїхали разом із православною церквою Св. Петра Могили, вони заснували у Дніпрі волонтерський хаб „Доброго ранку, ми з Маріуполя!“. Я сама також переїхала з Маріуполя, і проблема з подушками актуальна. Ми з дітьми спали на м’яких іграшках-акулах, які вони вивезли у машині без мого дозволу. Я прийшла отримувати у хаб подушки, яких було дуже мало, звернулася до Кирила Долімбаєва з проханням якось приберегти їх для мене. Він сказав, що дуже велика проблема з подушками, бо в гуманітарці, яка приходить фурами з інших країн Європи, є харчі, ліки, ковдри, одяг, але немає подушок», — розповідає сайту donbas24 Світлана.

Так вона почала шукати людей, які можуть або пошити подушки, або подарувати. Але це не дало результату. Тому маріупольчанка відкрила збір коштів і знайшла постачальників у Харкові, які евакуювалися до Дніпра і вивозили свій склад, аби уникнути його знищення під обстрілами.

«І я перехопила цей вантаж, і за дуже демократичною ціною — 90 грн — мені вдалося знайти велику партію подушок. Але виявилося, що цього недостатньо — хаб щоденно приймає дві-три тисячі людей, а подушок вдавалося закупити 100−150−200. Тому ця ідея стала на потік, я постійно збираю кошти, замовляю подушки, вони потрохи дорожчають. Доки будуть переселенці, доти подушки і будуть потрібні. Більш об'ємну роботу у хабі з допомоги виконує Кирило Долімбаєв — приймає гуманітарні вантажі», — додає Світлана Чернухіна.

Усього за її ініціативи було роздано близько однієї тисячі подушок протягом місяця завдяки розголосу. Допоміг із подушками свого часу також відомий телеведучий Андрій Бєдняков.

За словами маріупольчанки, зараз біда Дніпра у тому, що переселенці знаходять якесь житло і вимушені платити великі кошти за оренду, сплять по 12−15 людей в одній квартирі.

Світлини Світлани Чернухіної

«Навіть, якщо переселенці знайшли квартиру, вони сплять на підлозі. Люди беруть у нас ковдри, матраси, подушки та сплять на підлозі. Десь надаються місця для розселення, але цього сильно не вистачає, і люди намагаються якось компонуватися та жити разом у винайманих квартирах», — пояснює ситуацію Світлана Чернухіна.

Сьогодні, 22 квітня, вона також отримала чергову партію подушок для переселенців. Завдяки ініціативі маріупольчанки ще деякі люди будуть спати у комфорті.

Фото: Facebook Світлани Чернухіної


Світлини Світлани Чернухіної

0
0