Тепло та мокро: синоптик про перші дні жовтня на Донбасі

На Донеччину та Луганщину сунуть дощі

На Донбасі очікуються перші теплі дні жовтня, сонячну красу яких розбавлять опади, навіть із грозами. Але ще можна буде насолодитися комфортними, практично літніми, температурами. Потім стане значно холодніше, передає Донбас24.

Про це йдеться у прогнозі синоптика Ігора Кібальчича.

За його словами, на сході України очікуються дощі і навіть грози, щоправда переважно уночі, вдень же без істотних опадів. Також синоптик попереджає про вранішні тумани. Погода у Донецькій та Луганській областях буде такою ж теплою, як і на всьому тижні: вночі +12…+17 °С, а вдень +22…+27 °С. Проте розгуляється сильний південно-західний вітер з 5 — 10 м/с.

Читайте також: В Україні очікують чотири штами грипу — як захиститися від захворювання

У неділю, 2 жовтня, також буде дощовою, в окремих районах з грозами. Температура повітря трохи знизиться — вночі +12…+17 °С, а вдень у межах +19…+24°С. Південний вітер підніметься до 7 — 12 м/с і зриватиме листя с з дерев.

У понеділок, 3 жовтня, відчутно похолоднішає - на Донеччині прогнозують лише + 15 °C і знову ж таки опади на денний період. Сонечко також іноді виглядатиме з-за хмар, аби нагадати про тепло та підняти настрій перехожим.

Як додає Ігор Кібальчич, перша декада жовтня буде прохолодною, та згодом трохи потеплішає.

«Можливо, ще буде бабине літо, але про його терміни і тривалість поки що говорити зарано. Кількість опадів в Україні, ймовірно, виявиться значною з перевищенням норми на 20 — 40% і лише на півдні країни зволоження буде помірним, подекуди навіть з дефіцитом дощів», — зазначає він.

Читайте також: Мешканців Донбасу забезпечать безкоштовними дровами — Мінреінтеграції

Найсвіжіші новини та найактуальнішу інформацію про Донецьку й Луганську області також читайте в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: архів Донбас24.

0
0