Де живе відомий блогер Стас Аскет та куди він зник після початку війни: неочікувані подробиці

Блогер вперше за чотири місяці вийшов на зв’язок з підписниками

Український блогер Стас Аскет, який харчується зі смітника, вперше за 4 місяці вийшов на зв’язок зі своїми підписниками й розповів, де він живе насправді. Хлопець веде свій блог понад три роки, але ніколи раніше не вказував, у якому місті знаходиться його дім. Також він розказав, як війна змінила його життя.

Чим відомий Стас Аскет

Блогер Стас Аскет прославився в інтернеті своїми розповідями про аскетичне життя, яке, за його словами, він свідомо вибрав для себе.

Його вислів «База годує» на просторах інтернету став мемом. Він показував як приносить продукти та речі із «бази». Підписники здогадувалися, що це було сміттєзвалище неподалік його дому. Стас показував як готує продукти, які, очевидно, теж приносив із «бази». Його аудиторія була розділена на два табори: одні вірили, що у хлопця насправді такий побут, інші вважали, що він робить усе для картинки у соцмережах, а насправді живе у нормальних умовах.

Одним із найбільш спірних питань було, хто знімає усе на відео, оскільки він розповідав, що живе сам.

Стас Аскет народився у 1994 році. Він розповідав, що до 18 років жив із батьками, а коли вони переїхали, він вирішив залишитися у рідному домі.

Де живе Стас Аскет

Блогер почав активно вести свої сторінки у соцмережах у 2019 році, але ніколи не розповідав, де саме живе — це питання завжди було одним із найбільш хвилюючих для його підписників. Він називав свій населений пункт «Пропащинськом» і нічого про нього не розповідав.

25 лютого хлопець опублікував допис, у якому розказав, що живе на Донбасі й вибухи для нього — це знайоме ще з 2014 року явище. Тоді він писав, що обрав для себе життя у власному світі, де нікого не чіпає. Проте війна не може його не стосуватися.

Через два дні, 27 лютого, він виклав відео, на якому розповідав, що живе на околиці міста і в його районі немає світла. Стас Аскет розповідав, що інтернет тоді працював, хоч і важко було знайти сигнал. Після цього про блогера нічого не було відомо більше 4 місяців.

На початку липня він перервав мовчанку й опублікував в Instagram допис, у якому нарешті розказав, де живе. Виявляється, що Стас Аскет із Маріуполя. Він написав, що вижив, але його рідне місто знищене.

Що залишилося від будинку Стаса Аскета

Ввечері 12 липня на каналі Стаса Аскета в YouTube з’явилося й перше за 4 місяці відео. На початку ролика він розповів, що у нього вдома немає світла та зв’язку. Відео знімав на початку травня, а опублікувати обіцяв, коли з’явиться доступ до інтернету.

Блогер показав, що його будинок частково зруйнований. На подвір'ї є ями від снарядів, а також багато осколків. Конструкції, які були у дворі, зруйновані, а металеві частини паркану пошкоджені уламками ракет. У домі повилітали вікна, а також є руйнування внаслідок обстрілів.

Він показав і зруйновані будівлі та могили сусідів на подвір'ї, що знаходиться поруч.

Стас Аскет говорить, що запаси продуктів із «бази», які він збирав до початку війни, допомогли вижити йому разом з близькими.

Блогер розказав, що станом на початок травня його дім залишався без світла. Він показав, що робить для того, аби запаси продуктів не псувалися.

Раніше Донбас24 розповідав про те, яким був Маріуполь до того, як росіяни вирішили «звільнити» місто.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: Instagram/Стас Аскета

5
1