Що буде з ринком праці та зарплатами українців: прогноз до кінця 2022 року

В період війни українці матимуть зарплату, яку вистачатиме «на їжу»

В Україні до кінця війни спостерігатиметься надлишок робочої сили та скорочення робочих місць.

Про це в ексклюзивному коментарі Донбас24 розповів економічний експерт Борис Кушнірук. Він спрогнозував ймовірну ситуацію на найближчі півроку в Україні.

За його словами, до закінчення війни буде спостерігатися надлишок робочої сили та відсутність робочих місць.

«Насамперед, це пов’язано з тим, що більшість підприємств знаходяться в зоні бойових дій і фізично не можуть функціонувати. Тому до закінчення війни ринок праці рівно ринок роботодавця. Заробітну плату роботодавець визначатиме самостійно і це виглядатиме приблизно як праця „за їжу“», — зазначив сайту Донбас24 експерт.

Він додав, що більш оптимістичною ситуація буде після завершення війни. Тоді матиме місце надлишок робочих місць та дефіцит робочих рук. Адже чимало українців виїхали до інших регіонів, країн та не планують повертатися.

Більше того, є більша ймовірність того, що з відкриттям кордонів виїдуть чоловіки. На думку Бориса Кушнірука, у цей період роботодавець в Україні пропонуватиме вищу заробітну плату.

Читайте також: Які організації та фонди матеріально підтримують українців під час війни

Найсвіжіші новини та найактуальнішу інформацію про Донецьку й Луганську області також читайте в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: з відкритих джерел

0
0