Сезон «бойових карасів» тільки починається — Гуменюк прокоментувала вибухи в Севастополі

Українцям натякнули на подальше знищення ворога у тимчасово окупованому Криму

У Севастополі було неспокійно — в місті 22 березня пролунали гучні вибухи, перекрито переправу через Севастопольську бухту. Генштаб ситуацію на півострові не коментував, але очільниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у відповідь на запитання про події у Севастополі розповіла, що «сезон „бойових карасів“ тільки починається, і озвучувати деталі ще зарано».

Про це вона повідомила у ефірі національного телемарафону «Єдині новини». Вона також розповіла про підготовку ворога до нових ракетних ударів та ситуацію у Чорному морі.

«Наразі корабельне угруповання ворога у Чорному морі досить потужне — це 15 кораблів на бойовому чергуванні, серед яких знаходяться і три ракетоносії — два надводних, один підводний. Вчора це угруповання було посилено. Це може говорити про те, що ворог намагається тримати нас у напрузі», — зазначила Наталія Гуменюк.

Проте, вона підкреслила, що надводні кораблі можуть бути і не споряджені, оскільки «джанкойський вантаж» все ж таки не дістався пункту призначення.

«Ракетоносії надводні, які заходили в пункт базування в очікуванні того самого вантажу, можуть бути не повністю споряджені. Тобто, якщо говорити про тактико-технічну потужність, яку вони мають — три ракетоносії (два надводних і один підводний) — це до 20 ракет типу «Калібр», — розповіла очільниця об'єднаного координаційного пресцентру.

Але, за її словами, і підводний човен, який зараз на чергуванні — досить потужна небезпека. Хоча на ньому тільки чотири ракети, але вони точні, і можуть бути застосовані по особливо важливих об'єктах.

Крім того, наявність ракетоносіїв означає ракетну готовність до удару на різних напрямках.

«Оскільки є і повітряні ракетні носії, і надводні, і підводні і, ймовірно, Шахеди, росіяни будуть намагатися розгалужувати загрози, щоб наше ППО не встигало спрацьовувати. Це і є головна задача ворога сьогодні, іншої тактики вони не придумали», — зазначила Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, росіяни влучили у багатоповерхівки в Запоріжжі — розпочалася пожежа, є жертви.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24

ФОТО: з відкритих джерел

0
0