Росіяни готують теракт у Криму та евакуюють місцеве населення

Ворог може підірвати завод у тимчасово окупованому Армянську

Через підрив Каховської гідроелектростанції і відсутність води у Північно-Кримському каналі, у Армянську може зупинитися завод «Кримський титан». Відновлення його нормальної роботи окупанти вважають неможливим — зараз вони мінують цехи підприємства та закладають вибухівку на заводській та прилеглій території.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Росіяни вже готують до евакуації як представників окупаційної адміністрації Армянська, так і місцеве населення.

Зараз процеси виробництва на заводі порушені до критичного рівня, але він ще працює. Та у Армянську, за інформацією ГУР, вже обговорюють його ймовірну зупинку.

Якщо росіяни здійснять теракт та підірвуть «Кримський титан», це призведе до жахливої техногенної катастрофи, адже на холодильному обладнанні заводу використовується близько 200 тонн технологічного аміаку.

«У випадку вибуху на заводі аміачна хмара, залежно від напрямку вітру, накриє прилеглі райони за півгодини. Під загрозою передусім опиняться окуповані Армянськ, Красноперекопський район та південні райони Херсонщини», — розповідають в Головному управлінні розвідки.

Нагадаємо, у Криму росіяни вже давно готуються до оборони та облаштовують фортифікаційні споруди. Інфраструктура на півострові підтримується в бойовій готовності.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24

Фото: з відкритих джерел

0
0