Росія відмовляється платити добровольцям, яких відправляє на війну в Україну

Аналітики вважають, що влада боїться, що добровольці відмовлятимуться воювати в нашій країні після того, як отримають гроші

У російських регіонах почали змінювати умови виплат добровольцям, які записалися для участі у війні в Україні. Про це повідомляють в Інституті вивчення війни (ISW).

За даними Інституту, в республіці Башкортостан одноразову виплату у розмірі 200 тис. рублів заморозили на три місяці після призову, а виплати у 2 тис. рублів на добу тепер платитимуть раз на місяць.

У Саратовській області рф учасники двох підрозділів зможуть отримати по 150 тис. рублів, але через 90 днів після того, як підпишуть контракт.

ISW також повідомляє, що жаліються на те, що не платять гроші й військовослужбовці чуваського добровольчого батальйону «Атал». Військові попереджають керівництво, що розірвуть контракт, якщо не отримають грошей. Вони кажуть, що в інших батальйонах таких проблем немає.

В Інституті вивчення війни вважають, що росія не платить своїм добровольцям одразу, щоб вони не відмовилися їхати в Україну після того, як отримають гроші.

Аналітики нагадують, що у різних регіонах росії почали формувати добровольчі батальйони для відправки на війну в Україну. Військовим обіцяли одноразові виплати до 300 тис. рублів. За підрахунками ISW подібні батальйони вже створені у 20 регіонах рф.

Раніше Донбас24 писав, що аналітики ISW вважають, що росіяни найближчим часом напряму почнуть атакувати Авдіївку.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: slovoidilo.ua

0
0