Росія могла знищити бригаду, яка чинила злочини в Бучі — ISW

Країна-окупант вбиває своїх бійців, аби приховати воєнні злочини

Російська влада ймовірно знищила одну із бригад, яка чинила беззаконня у місті Буча на Київщині. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Мова йде про 64-ту окрему гвардійську мотострілецьку бригаду 35-ї загальновійськової армії російської федерації. Військові саме цієї бригади вчиняли злочини на початку війни у Київській області і саме тому їх могли знищити, вважають в ISW.

Аналітики зазначають, що документи, які були надані військовій прокуратурі рф та перевірені Bellingcat і Insider скарги підтверджують, що військових не завжди чесно змушували займати певні позиції.

Водночас родичі російських військових не знають, що відбувається насправді. Також російські солдати не отримують нормального харчування та медичних послуг. У деяких звітах є інформація про те, що військове командування рф відправляло своїх бійців у бій без належного спорядження, а потім не повідомляло їх рідним про загибель.

Є дані і про скарги жителів окупованих населених пунктів Донеччини та Луганщини, які розповідають про грабежі, вторгненнях на приватні території та стрільбу з військової техніки по цивільній інфраструктурі з боку росіян.

Раніше Донбас24 писав, що окупаційні війська дві ночі підряд обстрілюють Краматорськ, під удар потрапив приватний сектор.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: Facebook/Дмитро Комаров

0
0