Російські війська наступають на Бахмут та Слов’янськ — ISW

Ворог продовжує створювати умови для штурму українських міст на Донеччині

Окупанти просуваються в напрямках Бахмута, Слов’янська та Сіверська. Ворог обстрілює позиції наших захисників та б'є по містах. Проте, російські війська на Донбасі почали оперативну паузу. Про це пише американський Інститут дослідження війни.

Так, в ISW зазначають, що 6 липня за 133 дні війни росіяни вперше не заявляли про територіальні здобутки. Це може свідчити про те, що ворожі війська почали оперативну паузу. Вони все ще проводять наземні штурми, але обмежуються невеликими наступальними діями. Так противник створює умови для більш значних операцій.

В той самий час російські війська продовжують просуватися на Донбасі - окупанти вели наступальні дії на північний захід і схід від Слов’янська. Крім того, ворог просувався на захід у напрямку Сіверська від кордону Луганської та Донецької областей. Також загарбники робили спроби наступу на Бахмут з півдня.

Міністерство оборони Великої Британії зазначило, що російські сили, ймовірно, просунулися на 5 км у напрямку Слов’янська та зараз знаходяться в межах 16 км на північ від міста.

«Дані NASA Fire Information for Resource Management також показують скупчення пожеж навколо Райгородка, що вказує на те, що російські війська, ймовірно, продовжують завдавати ударів на схід від Слов’янська, створюючи умови для просування на захід із району Лимана», — пишуть у Інституті вивчення війни.

Нагадаємо, ворог штурмував Слов’янський напрямок та намагається повністю захопити Луганщину

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24

ФОТО: з відкритих джерел

0
0