Російські війська досягли часткового успіху в районі Авдіївки — ISW

Окупанти могли закріпитися на південно-східній околиці Пісків

Росіяни на Донеччині досягли незначного успіху в районі Авдіївки та продовжили наземні операції з наступу в цьому напрямку. Окрім того, ворог продовжив атаки на північний захід від Слов’янська, на північний схід від Сіверська та на схід і південь від Бахмута.

Про це йдеться у дослідженні Інституту вивчення війни, в якому аналізується ситуація на фронті станом на 31 липня, повідомляє Донбас24.

Окупанти здійснили обмежену наземну атаку на північний схід від Сіверська, атакуючи з авіації та артилерії населений пункт та прилеглі до нього селища і міста. Спробу розвідки біля Серебрянки, що за 5 км на північний схід від Сіверська, успішно зупинили українські захисники.

Неподалік Авдіївки росіяни здійснили кілька обмежених наземних атак на північний схід та південний захід, досягли часткового успіху. Ймовірно, це сталося на південно-східній околиці Пісків. Російські війська продовжували обстріли вздовж лінії фронту Авдіївка — Донецьк, щоб прикрити наземні атаки на Авдіївку та Піски. За даними дослідників, військове керівництво рф, можливо, депріоритезує спроби наступу на Слов’янськ на користь операцій в інших районах Донбасу та півдня України.

«російські війська можуть змінити пріоритет наступальних операцій у районі на північний захід від Ізюм — Слов’янськ, щоб створити умови для просування на захід із району Ізюма вглиб Харківської області», — додали військові експерти.

Нагадаємо, росіяни на Луганщині роздають повістки в маршрутках та торговельних центрах.

Найсвіжіші новини та найактуальнішу інформацію про Донецьку й Луганську області також читайте в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: з відкритих джерел

0
0