Ресурс у «вагнерів» здувається — яка ситуація у Бахмуті

Росіяни не можуть досягти успіхів у місті на Донеччині та намагаються розосередити ресурси на різних напрямках

Ресурс у «вагнерів» здувається і десантурі доводиться все частіше вилазити з нір із другої лінії.

На південний захід від Бахмута підрозділи 51-го та 137-го ПДП 106-ї ПДД обійшли Іванівське та ліс, і успішно вперлися у канал. Була думка форсувати канал, закидавши його «вагнерами».

Але, в тому й річ, що «вагнерів» навіть зараз не вистачає для штурму Бахмута за інтенсивністю порівнянного із соледарською м’ясорубкою. А тому ідея пробити собі дорогу через канал на тілах «вагнерів» дуже цікава, але практично не реалізована в нинішніх умовах.

Пригожин розповідає, що у них у ПВК «Вагнер» щодня добровольців по 500−800 осіб, ось тільки цього поповнення самі підрозділи, які сидять без компенсації втрат, не відчувають. Фактично, обмежений ресурс компенсації виводить «вагнерів» у «мінус». Хоча, є ж 10 млн американців, так?

В іншому — гойдалка. На півдні «вагнера» можуть похвалитися лише стаціонарною позицією на цвинтарі. Періодично намагаються заходити в багатоповерхову забудову і повзти до «літака», але закріпитися не вдається і та сама позиція може переходити з рук в руки по кілька разів на день.

На півночі, у промці та у полі ситуація схожа. «Вагнери» б’ються чолом об вулицю Героїв праці, що стала своєрідною лінією оборони, а в полі підрозділи 57-ї ОМСБр ув’язнули під Оріхово-Василівкою. Зав’язнули тому, що м’яса («вагнерів») для першої лінії мало, а йти в штурм не хочеться.

Також частина ресурсу, у тому числі артилерія по трасі 0513 була зосереджена у напрямку на Сіверск. Досить ірраціональна дія, починати такий рух із незакритим питанням щодо Бахмута, але такий він непередбачуваний похмурий «геній» командування РОВ.

Таким чином, у районі Бахмута ситуація стабільно важка. Але дії ворога, зокрема, розосередження ресурсу в різних напрямах і розтягування флангів, не дають РОВ її каталізувати. Командування РОВ поставило за мету охопити не охоплене. Ну і нехай.

Оригінал статті розміщено тут. На сайті Донбас24 надруковано зі згоди автора.

Нагадаємо, Авдіївка може стати новим Бахмутом.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24

ФОТО: з відкритих джерел

0
0