Ракетний обстріл України: в ГУР розповіли, скільки Росія накопичувала ракети

У Росії великі проблеми із ракетними запасами

Росія нанесла ракетний удар по Україні 9 березня. Як і раніше, окупанти цілились по цивільній інфраструктурі, але масових відключень після атаки не відбулося.

Представник ГУР МО України Андрій Юсов розповів, за який проміжок часу ворог накопичив ракети, передає Донбас24

«Були і більш масовані ракетні удари, і, зрештою, інтервали між ними були значно меншими. Тому рашисти продовжують ракетний терор, але вже з урахуванням того дефіциту ракетного високоточного озброєння, який вони сьогодні мають. Можемо говорити про те, що місяць вони накопичували сили, зокрема працювали виробництва. Фактично те, що вони могли виробити за місяць, сьогодні було витрачено на українські трансформатори», — зазначив представник ГУР.

Також в розвідці додали, що в Росії запаси ракет критично низькі, тому інтервали між обстрілами пов’язані з тим, що окупанти виробляють на підприємствах нові засоби ураження. Але масштабувати виробництво ракет окупанти не можуть. Андрій Юсов зазначив, що зараз в Росії залишилось всього 7% «Калібрів» від кількості, що була на початку повномасштабної агресії. При цьому окупанти намагаються налагодити поставки необхідних складових для виробництва озброєння, на які накладені санкції.

Раніше Донбас24 розповідав, яка ситуація з відключенням світла в регіонах після ракетного обстрілу.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: з відкритих джерел

0
0