Путіна зламає втрата Криму, а Кримський міст може встояти — військовий експерт Олег Жданов

Росіяни лякали «судним днем» за удари по Криму, однак він не відбувся

Вибухи в Криму, що пролунали на півострові на перших тижнях серпня, не на жарт налякали росіян. «Надійність» ППО стала очевидною для кожного, однак у пошуках виправдань військові почали «полювання» на міфічних диверсантів.

«У рф зробили з Криму сакральну нову скрепу. Ми очікували, що в Криму буде спротив, „судний день“, ящо ми його зачепимо. А ми зачепили. Щоправда, на офіційному рівні не визнаємо. Але „судного дня“ не відбулося. Хоча в Росії не всі бовдури, і розуміють, хто стріляє і чим стріляє. Але путін досі мовчить», — розповів Апостроф TV військовий експерт Олег Жданов.

На його думку, події на півострові фактично стали тригером. Перелякані вибухами росіяни тікають на Батьківщину, де будуть готові розповісти про те, що відбувається. Зокрема, про справжню війну, яку намагаються видавати за «спеціальну військову операцію», чи про реальність вибухів.

«Путіна зламає втрата Криму, тому ми й віддаємо пріоритет Криму, розхитуванню там ситуації, — зазначив Олег Жданов. — Кримський міст може встояти, є такі умови. Його треба зруйнувати так, щоб не було проїзду, але щоб потім можна було відбудувати».

За словами експерта, наразі важко спрогнозувати, як саме Україна буде звільняти Крим. Проте те, що півострів буде деокуповано, не викликає сумнівів, адже для нашої країни це й політична перемога. Пошкодження Кримського мосту змусить росіян відступати в бік Бердянська, Мелітополя, на Херсон: це найкращий варіант для ЗСУ. Також Олег Жданов не виключає, що українські захисники зможуть увійти на півострів, а далі, можливо, для його звільнення будуть зроблені певні політичні кроки.

Нагадаємо, через обстріли росіян Запорізька АЕС вперше в історії відключилася від енергосистеми України.

Найсвіжіші новини та найактуальнішу інформацію про Донецьку й Луганську області також читайте в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: Кримський міст/ з відкритих джерел

0
0