«Про гуманітарні коридори з „Азовсталі“ домовленостей немає», — Ірина Верещук

Для організації евакуації мирних маріупольців Україна залучає ООН та Червоний Хрест

«Зелений коридор» для евакуації мирних мешканців з Маріуполя не відкриється і сьогодні. Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає donbas24.

У відповідь на заяви російської сторони про існування коридору для виходу цивільних осіб з заводу Верещук офіційно повідомила: «Про гуманітарні коридори з „Азовсталі“ на сьогодні, на жаль, домовленостей немає».

Вона зазначила, що Україна звернулася до Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша з проханням виступити ініціатором і гарантом гуманітарного коридору з «Азовсталі» для цивільних осіб.

«Зокрема, ми просимо, щоб у гуманітарній колоні були присутні представники ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста. Сподіваємося на результативність переговорів Генерального секретаря ООН з російськими представниками», — наголосила Верещук.

Вона нагадала, що віри росіянам немає: багато разів до того вони зривали гуманітарні коридори.

«Важливо розуміти, що гуманітарний коридор відкривається за домовленості двох сторін. Коридор, анонсований в односторонньому порядку, не забезпечує безпеку, і тому, власне, не є гуманітарним коридором», — додала міністерка.

Нагадаємо, donbas24 повідомляв, що учора з Запоріжжя до Маріуполя вийшла колона евакуаційних автобусів, але з нею було втрачено зв’язок.

0
0