Поранений боєць провів 42 дні без води в підземеллі під Бахмутом (ВІДЕО)

Український герой зміг пережити пекло

Бахмут — найгарячіша точка фронту наразі. Але ЗСУ продовжують робити все можливе і неможливе, щоб захистити Україну і не покидають місто. Як виявилось, одному з бійців довелося 42 доби провести пораненому в підземеллі і без води, чекаючи на порятунок.

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко, передає Донбас24.

Журналіст повідомив, що після звільнення села під Бахмутом воїни знайшли бійця Олексія Гордєєва в підвалі. Він був з дірками від куль та осколків у стегні та спині, але залишився живим. Його витягнув доброволець ЗСУ, який приїхав до України з Нової Зеландії.

«Нагорі точилися бої, а поранений Олексій 42! дні лежав в підземеллі серед його вбитих і вмираючих від ран товаришів, яким він хотів, але не міг допомогти. Харчувався він крихтами — схуд з 80 до 42 кг — пив із калюж, а коли вода закінчилася, отруйний антифриз із нагрівача», — зазначив журналіст.

Цаплієнко також розповів, що зараз Олексій вже знаходиться в шпиталі в Дніпрі. Йому зробили операцію та лікують від отруєння та дистрофії. Після цього його переведуть до клініки в Київ.

«Наші молитви ближче до Бога, бо наші хлопці воїни світла! Щира подяка всім, хто молився, шукав, підтримував і допомагав, був поруч всі ці нескінченні півтора місяці. Ми разом знайшли нашого Козака!», — написав батько врятованого воїна.

Раніше Донбас24 повідомляв, що росіяни втратила 535 військових під Бахмутом.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: з відкритих джерел

0
0