Перша допомога при сонячних опіках: як лікуватися алое

Алое — чудовий засіб для лікування сонячних опіків, тому що воно зменшує запалення, стимулює вироблення колагену і зволожує шкіру

Алое, або алое вера — це сукулентна рослина, яка давно відома своїми цілющими властивостями. Люди тисячоліттями використовували прозорий гель з його листя для лікування незначних шкірних захворювань, таких як опіки, висипання і псоріаз. Сьогодні люди все ще використовують гель з рослин, а також креми і лосьйони, що містять алое, для лікування різних хвороб шкіри. Про це пише Insider, який проконсультувався в з дерматологом Деброю Джелімен.

Дослідження також підтверджують заспокійливі властивості алое. Використання гелю алое вера може допомогти вилікувати сонячні опіки — він допомагає зменшити біль і почервоніння.

Чому алое вера корисна для відновлення після сонячних опіків

Сонячні опіки завжди супроводжують неприємні відчуття. У короткостроковій перспективі у місті опіків у вас буде стягнута почервоніла чутлива шкіра, а у довгостроковій — опіки приводять до передчасного старіння шкіри та підвищують ризик виникнення онкологічних захворювань. Алое не є панацеєю від серйозних проблем, але його сік напевне допоможе зняти болючі симптоми.

Алое вера має кілька корисних властивостей для шкіри:

Зменшує запалення. Алое містить кілька інгредієнтів, які зменшують біль, почервоніння і набряк, пов’язані із запаленням від сонячних опіків. По-перше, алое вера пригнічує циклооксигеназний шлях, що створює протизапальний ефект. Рослина також містить речовину, яка зменшує запалення при місцевому застосуванні.

Стимулює вироблення колагену. Алое може поліпшити відчуття і зовнішній вигляд шкіри після сонячних опіків, стимулюючи вироблення колагену, який покращує пружність і еластичність шкіри.

Зволожує шкіру. Алое містить речовини, які допомагають утримувати вологу в шкірі. Рослина також містить ряд амінокислот, які пом’якшують затверділі клітини шкіри.

Містить саліцилову кислоту. Саліцилова кислота одночасно є протизапальним і антисептичним засобом, а отже, може полегшити біль, а також запобігти інфекції.

Містить вітаміни. Алое містить безліч вітамінів, у тому числі вітаміни А, С і Е, які є антиоксидантами, здатними нейтралізувати вільні радикали і зменшити шкоду від сонця.

Як використовувати алое вера для лікування сонячних опіків

Лікарі радять за можливості використовувати гель алое безпосередньо зі свіжозрізаної рослини. Для цього треба взяти листок, розрізати його навпіл та видавити на шкіру прозорий гель.

Однак замість нього можна використовувати зволожуючий лосьйон або крем, що містить алое. Якщо ви можете знайти продукт зі 100% алое, вибирайте саме його. Крім того, варто переконатися, що продукт не містить ароматизаторів, вони можуть подразнювати обгорілу шкіру.

Щоб гель з алое охолоджував та краще заспокоював шкіру, варто тримати його у холодильнику.

Його можна наносити кілька разів на день. Але варто бути обережними, бо алое може мати відлущувальну дію.

Раніше Донбас24 розповідав, як лікувати побутові опіки у домашніх умовах. Існує не менше 8 народних методів, які допоможуть позбутися болю.

Матеріал виключно загальноінформаційного характеру і не містить медичних порад. Для встановлення діагнозу або отримання медичних порад обов’язково зверніться до лікаря.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото із відкритих джерел

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Донбас24, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією. Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.

0
0