Переселенка з Донеччини вивезла швейну фабрику та відновила бізнес у Полтаві (ФОТО)

Жінка перевезла за 300 кілометрів обладнання та влаштувалася у новому місті

Підприємець Інеса Геєць вивезла швейне обладнання та відновила бізнес у Полтаві. У рідному Краматорську Донецької області виробничі площі не були пошкоджені обстрілами, але робітникам довелося виїхати з міста через небезпеку обстрілів.

Про це повідомляє Суспільне.

Через повномасшабну агресію рф жінці довелося усі швейні прилади везти за 300 кілометрів від рідного міста. Відновити власну справу вона вирішила у Полтаві.

«Ми переїхали десь у кінці червня, а почали вже працювати в середині серпня. Мені було потрібно переміститись туди, де є торгівельні майданчики наших замовників. І в мене був вибір — це були Полтава, Дніпро, Одеса, Львів, Луцьк. Перевезли все обладнання, тканини, крій, все, що було у нас на виробництві, але найголовніше — це люди. І з нами приїхало двоє моїх співробітників, сім'ї», — розповіла Інеса Геєць.

Останній робочий день у Краматорську був 23 лютого, а наступного дня усі працівники, яких було 18, виїхали з міста. Підприємство було повного циклу — від розробки, моделювання, дизайну, до крою, пошиття і реалізації нових колекцій у власному магазинчику. За рік випускали 4−5 колекцій.

Евакуювати виробничі потужності Інесі Геєць вдалося завдяки державній програмі релокації бізнесу. Зараз у справі задіяно семеро працівників, серед них — також переселенці. Наразі Інеса Геєць шукає на фабрику технолога та інших фахівців. Після перемоги вона планує продовжити бізнес у рідному Краматорську.

Нагадаємо, що переселенці з Краматорська шиють спальники для захисників та запрошують на роботу.

Найсвіжіші новини та найактуальнішу інформацію про Донецьку й Луганську області також читайте в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: Суспільне

0
0