Оплата оренди житла та гроші на дітей — як допомагають українцям у Франції

Благодійні фонди надають субсидії українським родинам, які мають статус тимчасового захисту

Українцям продовжують допомагати у Європі. У кожній країні діють різні програми. Так, у Франції призначають субсидії на житло та виплати на дітей від Французького Фонду допомоги сім'ям (CAF). На підтримку можуть розраховувати українці, які отримали статус тимчасового захисту у цій країні.

Гроші на житло

Біженцям, які орендують житло у Франції, компенсують частину витрат. Субсидію на житло перераховують власнику квартири або будинку, а різницю орендар сплачує самостійно. Розмір допомоги залежить від вартості оренди, площі та типу житла, кількості та віку мешканців, сімейного стану, заробітної плати орендаря. Субсидію можна отримувати протягом усього терміну проживання.

Дізнатися, чи може людина розраховувати на фінансову допомогу та підрахувати, якою буде її сума, можна на сайті CAF. Для цього необхідно внести дані про фінансове становище та орендоване житло.

Після цього треба зробити онлайн-запит на отримання допомоги та обліковий запис на сайті фонду.

Допомога на дітей

На щомісячну фінансову допомогу від CAF можуть розраховувати українські родини, які мають двох та більше дітей до 20 років. Витрачати кошти можна на навчальні заклади, одяг, харчування, відпочинок дітей тощо.

Розмір допомоги залежить від фінансового становища родини, кількості дітей та їхнього віку. Для батьків з низьким рівнем доходів ця сума на місяць становить:

• 134 євро на двох дітей;

• 307 євро на трьох дітей;

• 479 євро на чотирьох дітей;

• 172 євро за ще одну дитину.

Обчислити суму допомоги треба індивідуально. Зробити це можна у спеціальному калькуляторі. Форму для подачі заявки можна знайти на сайті САF.

Нагадаємо, раніше Донбас24 розповідав, що переселенці з Донбасу можуть отримати гроші від Естонії, а у Івано-Франківську відкриється центр для ВПО з Луганщини.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: з відкритих джерел

0
0