Нові послуги в «Дії»: українці зможуть подати заяву на допомогу від міжнародних організацій

Отримати допомогу зможуть внутрішні переселенці, ті, хто виїхав за кордон, люди з інвалідністю та інші

В Україні готують до запуску нові послуги для мобільного застосунку «Дія». Мешканці зможуть подати заяву на отримання матеріальної допомоги від міжнародних організацій.

Про це під час телемарафону розповів керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік, передає donbas24.

За його словами, в наданні різних видів допомоги українцям наразі зацікавлена велика кількість міжнародних організацій. Відтак, аби спростити людям доступ до цієї допомоги, розробляється новий сервіс — все можна буде зробити в кілька «кліків».

"Подаватися на отримання матеріальної допомоги від міжнародних організацій зможуть багато різних категорій наших громадян — і внутрішньо переміщені особи, і люди, які виїхали за кордон, і сім'ї з дітьми та люди з інвалідністю", — поділилася Мстислав Банік.
Крім того, він розповів, що наразі фахівці Міністерства цифрової трансформації також працюють над розробкою додатку «єМалятко в смартфоні».
«Найближчим часом він (прим. ред. — додаток) не з’явиться, адже для його запуску треба розробити нову версію існуючого варіанту „єМалятко“, який є на порталі „Дія“, а не просто взяти готовий. Але певні напрацювання у нас вже є, ми обговорюємо їх з партнерами та з Міністерством юстиції», — додав він.
0
0