Європа на 90% заповнила газові сховища: що це означає

Країни ЄС змогли заповнити газосховища попри скорочення поставок енергоносіїв зі сторони Росії

Запаси газу у європейських сховищах досягли 90%. Це свідчить про те, що Європа змогла компенсувати обмеження поставок російського газу.

Про це заявила глава Єврокомісії Урсула Фон дер Ляєн у ході саміту лідерів ЄС у Празі у п’ятницю, передає «Європейська правда».

Вона акцентувала увагу на тому, що ціни на енергоносії стрімко зростають. Крім того, з початку повномасштабної війни в Україні Росія систематично обмежувала поставки газу до Європейського союзу. Проте ЄС вдалося компенсувати це і заповнити свої сховища до початку холодів.

Урсула Фон дер Ляєн наголосила, що Євросоюз створив «першу лінію захисту» для свого ринку. Завдяки цьому Європа зможе вплинути на зростання цін на енергоносії.

Раніше Донбас24 писав, що Україна змогла накопичити достатньо газу для проходження опалювального сезону. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що станом на середину вересня у газових сховищах країни було більше 13,2 млрд куб. м газу. Також до початку опалювального сезону Україна має 2,2 млн тонн вугілля.

Водночас Донбас залишається без газу. Місцева влада заявила, що у підконтрольних Україні населених пунктах зараз триває відновлення газопроводів, що свідчить про можливе підключення газу в окремих населених пунктах. Водночас офіційних повідомлень про це поки не було.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: pixabay

0
0