Із котом та тривожною валізкою: історія переселенки із Сєвєродонецька, яка рік живе у шелтері

Після 40 днів життя в окупації жінка вирішила, що її життя — найбільша цінність

Жителька Сєвєродонецька Любов Кузьменко виїхала до Дніпра на початку квітня 2022 року. Жінка прожила 40 днів під обстрілами у своєму рідному місті. Наразі вона є однією з 270 мешканців шелтеру для переселенців «Добро на Амурі». Її рідні залишилися в окупованому місті.

Історію Любові Кузьменко розповідає «Суспільне.Дніпро».

Жінка розповідає, що у Сєвєродонецьку під обстрілами вона прожила з 24 лютого по 3 квітня 2022 року. За цей час вона вже звикла до звуків вибухів, але в місті зникли комунікації, і готувати їжу на вогнищі під будинком було дуже страшно. Жінка каже, що навіть не ховалася в підвалі, окрім одного разу.

Коли її місто вже було розбите, Любов Кузьменко вирішила евакуюватися, і з собою взяла свою тривожну валізку, де були всі необхідні документи, ліки, трохи одягу і навіть свого кота Кузю. Вона зазначає, що її багатоквартирний будинок вцілів, але її квартира була розграбована. За словами жінки, російські окупанти, які вже зайшли у їх під'їзд, зробили обшук та забрали деякі речі, а потім прийшли інші під виглядом ремонту, зрізали двері й винесли все.

Зараз Любов Кузьменко перебуває в переселенському шелтері, де вона живе разом з іншими переселенцями з окупованих територій. Вона прожила там понад рік у кімнаті разом із сімома іншими людьми, де бракує меблів та простору.

Життя в прихистку не легке для Любові Кузьменко, яка живе на невелику пенсію та змушена сплачувати за комунальні послуги. Незважаючи на це, вона виконує обов’язки адміністраторки, допомагаючи з розподілом вживаного одягу. Жінка вірить у перемогу та надіється на зустріч зі своїми рідними, які залишилися на окупованій території. Найбільше вона турбується про батьків, які перебувають в окупації та не отримують належного лікування.

Любов Кузьменко вирішила не повертатися додому одразу після деокупації, адже не уявляє, як жити літній людині в розбомбленому місті. Вона планує з'їздити додому, але не жити там. Для неї важливо мати комунікації та медичне обслуговування, а це може бути проблематично у розбомбленому місті.

Нагадаємо, Донбас24 розповідав про медиків, які рятують життя військових на передовій.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: Суспільне.Дніпро

0
0