Грошова допомога від Європейського суду з прав людини — як отримати

Українці, які постраждали від фінансової агресії рф, можуть отримати компенсацію від Європейського суду з прав людини

Громадяни України, які постраждали від російської агресії, можуть отримати компенсацію від Європейського суду з прав людини у розмірі від € 5000 до € 30 000. Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації України.

Щоб отримати допомогу від Європейського суду з прав людини, треба подати до нього заяву протягом чотирьох місяців від моменту, коли людина постраждала від російської агресії. Проте це треба зробити не пізніше ніж до 16 січня 2023 року.

Як подати заяву?

  1. Треба заповнити форму на сайті.
  2. Завантажити документ на комп‘ютер, надрукувати, покласти у конверт та наклеїти на нього адресу ЄСПЛ (вона сформується автоматично при заповненні заяви на сайті).
  3. Надіслати заяву в одному з відділень Укрпошти (для відправника послуга безоплатна).

Водночас можна заповнити заяву за родича, якщо він не може подати її самостійно. Термін розгляду заяви може становити від одного року.

Що робити, якщо виникли додаткові питання?

Якщо виникли питання щодо допомоги та формування заяви, можна звернутися до громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у місті, де ви наразі перебуваєте.

Електронну заяву для формування заяви до Європейського суду з прав людини реалізовано швейцарсько-українською Програмою EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

Раніше Донбас24 розповідав, як отримати грошову субсидію від Save the children.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: з відкритих джерел.

4
0