Евакуація буде не тільки з Донеччини — Верещук

Обов’язковим буде виїзд для населення ще трьох областей України

Організована та обов’язкова евакуація відбуватиметься не тільки з Донецької області. Є ризики зриву опалювального сезону у Херсонській, Харківській та Запорізькій областях, передає Донбас24.

Про це на брифінгу заявила віце-прем'єрка — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

«Наші прогнози і аналіз вказують, що евакуація буде продовжуватися і в інших регіонах. З настанням осіннього опалювального періоду ситуація фактично точно погіршиться. І надання тепла через тепломережі буде значно ускладнене. Ми розуміємо, що не всі з них вдасться відремонтувати. І розуміємо, що частина міст і сіл, наприклад, Запорізької, Херсонської, Харківської областей може залишитись без засобів для існування, тепла, що найголовніше, і без світла, що також важливо», — сказала вона.

За словами Ірини Верещук, старти евакуації в інших небезпечних регіонах України залежать від керівників обласних рад. Вона уточнила, що за прогнозом міністерства, Донецька область не буде единою для обов’язкової евакуації — наразі вже розглядається питання про інші східні та південні області.

Нагадаємо, що у Донецькій області оголошена обов’язкова евакуація населення з початку серпня. Для цього створений штаб для евакуації мешканців Донеччини. Перший потяг в рамках обов’язкової евакуації прибув вже 2 серпня у Покровськ.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: Укрзалізниця

0
0