Досвідчені господині загортають тертки у целофан — дієвий лайфхак

Є легкий спосіб, який допоможе швидше відмити кухонну тертку

Деякі винахідливі господині, щоб зберегти свої сили та час, знаходять цікаві і оригінальні рішення щодо поширених побутових занять. Зокрема, досить складно з кухонної тертки та її отворів очищаються залишки овочів. Проте є дуже прості лайфхаки, які допоможуть вирішити цю проблему. Достатньо перед використанням тертки загорнути її в целофан.

Як відомо, часник надає не тільки специфічний смак і аромат різним стравам, але й допомагає боротися із застудою. Зазвичай він додається в їжу в подрібненому вигляді. Для цього можна застосувати прес, але якщо його під рукою не виявилося, підійде і дрібна тертка.

А от щоб тертку було простіше відмити після часнику, варто скористатися одним простим лайфхаком — надіти на неї целофановий пакет або обгорнути стретч-плівкою. Завдяки цьому способу весь часник при натиранні залишиться на целофані і його не доведеться зчищати з тертки і виколупувати з отворів. Саму ж тертку достатньо буде лише обполоснути під проточною водою. Цей спосіб також підійде для натирання імбиру і багатьох овочів і фруктів, які можна натирати на кухонній тертці.

Крім цього, очистити пластмасову шатківницю можна за допомогою натирання картоплі. При цьому обробити потрібно обидві сторони. Сік покриває поверхню виробу — в цьому і полягає весь секрет. А щоб очистити тертку для овочів, виготовлену з жерсті, досить помити її вручну за допомогою щітки, але перед цим краще замочити її у воді.

Нагадаємо, раніше Донбас24 розповідав, як швидко і без розводів очистити скляний посуд.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24

ФОТО: з відкритих джерел

1
0