Документи про освіту — в «Дію»: переселенцям буде спрощена процедура вступу

Вступна кампанія-2022 пройде з урахуванням військового часу

В «Дії» планують додати нові документи — атестати чи дипломи можуть з’явитися у держдодатку для українців. Зокрема їх електронні версії стануть зручними для абітурієнтів з окупованих територій, передає Донбас24.

Появу нової функції анонсувала міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Вона зазначила, що війна не повинна стати на заваді вступній кампанії, особливо для громадян, що залишилися в тимчасовій окупації.

Дане рішення було узгоджене з керівництвом Міносвіти.

Планується, що поява документів має максимально спростити вступ для абітурієнтів з територій, постраждалих від війни. Інтегрованими у «Дію» атестатами чи дипломами зможуть користуватися переселенці — для них буде доступна цифрова копія документів. Адже зазвичай для вступу приймальні комісії вимагають надати оригінали документів про освіту — через війну багато українців їх втратили.

Також було заявлено про забезпечення виплатами вчителів, що відмовилися співпрацювати з окупантами та продовжують викладати в українських закладах освіти.

Нагадаємо, що українцям доступна послуга отримання електронних копій документів про освіту за запитом.

Також виші-переселенці з Донбасу починають підготовку до 2022−2023 навчального року, обговорюються можливі варіанти форм освітнього процесу.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: з відкритих джерел

0
0