Бунт мобілізованих — росіяни скаржаться на нелюдські умови в армії (ВІДЕО)

Чоловіки, яких призвали на війну, розповідають про відсутність постачання та погане ставлення командирів

У Росії триває часткова мобілізація — на фронт відправляють навіть чоловіків без досвіду та підготовки. Мобілізованим видають цілий список речей, які треба купити — від бронежилета до ліхтарика. Також у військкоматах попереджають — лікувати себе доведеться самостійно, і радять запасатися тампонами, щоб затикати рани.

Нещодавно у мережі з’явилося відео, на якому бунтують призвані у Білгородській області. Його виклали у одному з проросійських телеграм-каналів. На відео видно 500 людей зі зброєю — вони жаліються, що тиждень прожили у «скотарських умовах». На них навіть не записали зброю, а їжу доводиться купувати самостійно.

Відео з військовослужбовцями також опублікував український журналіст Андрій Цаплієнко. На ньому мобілізований розповідає, що його відправили в першу Таманську дивізію. Там, за його словами, солдати шість днів прожили в окопах і землянках, які самотужки вирили.

«Ми нікуди не збираємось їхати. Ми протестуємо, і чекаємо допомоги від держави», — говорить чоловік.

У іншому російському телеграм-каналі також з’явилося відео, де розповідають, що мобілізованих «1-го танкового полку» відправляють в Херсон без підготовки та проходження навчань.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: з відкритих джерел

0
0