Знятий на Донбасі фільм «Будинок зі скалок» показали на Оскарі: подробиці від продюсера (ФОТО)

Фільм про лисичанський будинок для сиріт не зміг здобути перемогу для України

В ніч з 12 на 13 березня в США пройшла церемонія нагородження «Оскар». Серед претендентів був і український документальний фільм «Будинок зі скалок» про лисичанський будинок для сиріт, але отримати перемогу в номінації не вдалося.

Про це повідомив продюсер фільму Азад Сафаров, передає Донбас24.

«Друзі, мені дуже шкода, що ми не змогли принести „Оскар“ Україні. Ми дуже хотіли подарувати маленьку радість українцям в ці важкі часи. Ми дуже вірили в це і боролись до останнього. Ми мали виграти не тому, що ми з України, а тому що фільм глибокий, цінний і талановито знятий данським режисером Саймоном Леренгом Вілмонтом і зроблений крутою командою», — написав продюсер.

Також Азад Сафаров розповів, що під час поїздки в США команда постійно розповідала про російські злочини, про російську війну проти України і про російські фейки. Та саме через фільм «Будинок зі скалок» хотіли привернути увагу до Україні. Команду всюди вітали на кінопремії та розпитували про країну.

«Ми українці, ми не ображаємося. Ми боремось. Ми, як і багато крутих українських режисерів і продюсерів, робитимемо все, щоб в Україні був не лише „Оскар“, а і багато інших нагород», — додав продюсер.

Створення фільму

Варто відмітити, що картина «Будинок зі скалок» — це робота данського кінорежисера Саймона Леренга Вілмонта. Над фільмом працювали чотири країни — Данія, Україна, Швеція та Фінляндія, в ньому розповідається історія дітей з лисичанського будинку для сиріт.

Вперше презентували фільм 26 січня 2022 року на кінофестивалі «Санденс», де він отримав нагороду за кращу режисерську роботу в розділі «Документальні фільми». Картина також отримала нагороди на міжнародному конкурсі «Золотий Олександр» за найкращий фільм, а також премію ФІПРЕССІ на 24-му Фестивалі документальних фільмів у Салоніках у березні 2022 року. Також робота потрапила в номінанти на премію «Оскар» в 2023 році. Але премію в категорії документальних фільмів отримала картина «Навальний».

Раніше Донбас24 повідомляв, що маріупольський «Ренесанс» виступив з концертом у Києві.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24

ФОТО: Азад Сафаров

0
0