Битва за Сєвєродонецьк може розпочатись найближчими днями: карта та прогнози ISW

Для захоплення міста Луганщини окупанти можуть задіяти наземний наступ

Аби захопити Сєвєродонецьк на Луганщині окупанти можуть провести наземний наступ вже найближчими днями. Такий прогноз дають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

За спостереженнями експертів росіяни змінили тактику ведення війни — у пріоритеті просування на схід і захід від Попасної, щоб перерізати українські наземні лінії комунікації на північний захід від Сєвєродонецька і завершити оточення Луганської області.

Ймовірно, що окупанти вже увійшли у Лиман і скоординують з нього просування на південний схід від Ізюма для початку наступу на Сіверськ. Битва за Сєвєродонецьк може статися ще до того, як українські наземні лінії комунікації на північний захід і північний захід від Сєвєродонецька повністю відріжуть. В той же час удар по Запоріжжю здійснили для руйнування ключового логістичного центру для українських військ, які зараз на сході.

Аналізуючи заяви голови міліції «ДНР» Едуарда Басуріна, інститут повідомив, що Росія буде створювати «менші котли» для позбавлення українських військ матеріально-технічного забезпечення та підкріплення, замість широкомасштабного оточення на адміністративному кордоні Донецької області.

Наступ на Сєвєродонецьк, на думку ISW, знадобиться росіянам «найближчими днями».

Нагадаємо, що росіяни прицільно б’ють по скупченнях людей у Сєвєродонецьку, є загиблі.

Також ворог не припиняє спроб наступу на сході України, завдає ракетні та авіаудари по цивільних об'єктах.

Фото з відкритих джерел

0
0