Лукашенко може допомогти Китаю та Росії ухилитися від санкцій — ISW

Плани Лукашенка щодо співпраці з Китаєм можуть підтримати російську інформаційну операцію

Білоруський президент Олександр Лукашенко може сприяти китайсько-російським схемам ухилення від санкцій, відвідавши Пекін.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики цитують Deutsche Welle, яке пише, що Олександр Лукашенко може підписати угоди про розвиток спільних проєктів, торговельно-економічну, інвестиційну, гуманітарну та політичну співпрацю з Китаєм.

ISW стверджує, що раніше Олександр Лукашенко заявляв, що оборонна промисловість Білорусі може виробляти зброю, оскільки країна має доступ до мікроелектроніки, оптики та комплектуючих, імпортованих з інших держав. Як доказ, в Інституті навели слова представників української розвідки про те, що білоруський президент вже допомагав володимиру путіну отримати зброю для війни проти України, постачаючи артилерійські боєприпаси з білоруських складів.

Експерти ISW зазначають, що Олександр Лукашенко може бути спільником китайських та російських схем ухилення від санкцій. Це можливо в світлі того, що ймовірно, Путін та Лукашенко використають Китай для відновлення існуючої російської інформаційної операції.

Нагадаємо, Росія продовжує тиснути на Білорусь, намагаючись втягнути її у війну.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото із відкритих джерел

0
0