Бахмут стає тиром — Україна повертає контроль над висотами

Євген Пригожин продовжує оновлювати дати виходу «вагнерівців» із Бахмута

Станом на ранок 2 червня 2023 року ПВК «Вагнер» продовжують виводити свої підрозділи з міста Бахмут, але процес йде дуже повільно. У травні Пригожин заявляв, що до 1 червня всі «вагнерівці» будуть виведені з Бахмута, але цього не сталося, і ось, від «кашевара» звучить нова дата, причому, не остання.

У командування РОВ проблема з швидкою заміною «вагнерівців», що обумовлено дефіцитом вільного людського ресурсу. В місто навіть почали зганяти бравих «лугандонських» мачо зі складу 1 АК і 2 АК. Закріпилися підрозділи 57 ОМСБр і 31 ОДШБр, і все ж мало, все ж вихід проходить повільно.

Очевидно, що виведення ЧВК «Вагнер» з міста послабить позиції окупантів, і це вже відчувається через декілька дерзких дій СОУ🇺🇦 в передмісті. Активність ДРГ і розвідка боєм триває, за постійних артилерійських дуелей, в яких у нас перевага.

За межами міста рух зупинився. Але не тому, що не можуть рухатися, а тому, що потрібно, назвемо це так, зібратися з думками.

СОУ змогли досить успішно розширити зону контролю на північному-заході та південно-заході від міста і вийти на пряму видимість найближчих сіл і населених пунктів.

Тепер виникає питання, що далі? Дехто стверджує, що вся ця операція мала відволікаючий зміст, дехто говорить про вирівнювання фронту, але на мою думку все набагато цікавіше і глибше. Контроль над висотами повертається СОУ, а Бахмут стає тиром.

Зі свого боку, за діями СОУ в Пн-З та Пд-З секторах у найближчий час, ми зможемо говорити про те, який є реальний план. Якщо через два-три тижні, плюс-мінус, але ми почуємо про перерізання і фізичний контроль 0513 і продвиження по М03, то жодних сумнівів не може бути.

Оригінал статті розміщено тут. На сайті Донбас24 надруковано зі згоди автора.

Раніше Донбас24 писав, що військові із третьої штурмової бригади вчергове атакували позиції росіян під Бахмутом та показали це на відео. На ролику видно, як росіяни тікають зі своїх позицій, а українські захисники знищують їх на фалангах міста.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото із відкритих джерел

0
0